אתגר המתנות / מתכוני עשה זאת בעצמך בצנצנות

הרגע הזה, שאתה קולט שחופשת החגים המפנקת (והארוכה בקטע מדהים) אוטוטו מגיעה…. ואז, תחושת חרדה לא נעימה בכלל משתלטת עליך כשאתה מבין שבעצם זה מגיע עם המטלה הלא כיפית : לקנות מתנות.

אני לא אוהבת לקנות סתם מתנות בלי חשיבה אישית. לא לחגים, לא לימי הולדת ולא לשום אירוע אחר. לקנות מתנה סתם כדי לצאת מידי חובה זה מבאס אותי אישית…
אז החלטתי להפוך את המטלה לאתגר וזה כבר החג השני שאני מכינה מתנות בעצמי ולא קונה.

השנה החלטתי: אלך על רעיון של מתנות בצנצנות, כל אחד לפי מה שהוא אוהב!

אחרי דוקטורט מעמיק בנושא מתנות בצנצנות בגוגל וניסיון נואש לחלוב מידע קולינרי על כל אחד מבני המשפחה… יצרתי את המתנות בצנצנת המדהימות האלו!

אני גאה בכל שוקולד צ'יפס וגרגר שהונח בהן וממליצה בחום להכין אותן לאהובים עליכם!

שתהיה שנה מתוקה ומפנקת, אמן! 🙂

%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95-%d7%97%d7%9d

ערכה להכנת שוקו חם

אחייניות שלי כבר התבגרו מזמן ועדיין לא מוותרות על שתיית שוקו חם ומפנק בקיץ/בחורף. האמת, שאני לגמרי יכולה להבין אותן  🙂
מכאן נולד הרעיון להכין להן ערכת שוקו חם מפנק שהן יוכלו להכין בקלי קלות!

איך מכינים?

1 צנצנת עם ידית (אפשר גם בלי אבל הרעיון שהן יוכלו לשתות בצנצנת עצמה הוא חמוד)
1/2 כוס שוקולית
1/3 כוס שוקולד צ'יפס לבן
1/3 כוס שוקולד צ'יפס שחור
4-6 חתיכות מרשמלו

1. מסדרים את השכבות מהשוקולית למטה ועד למרשמלו למעלה, חשוב להדק כל שכבה היטב לפני ששמים את זו שאחריה על מנת למנוע התערבבות של השכבות.
2. מוסיפים פתק עם הוראות ההכנה: "לשפוך את תכולת הצנצנת לסיר קטן ולהוסיף כוס חלב וחצי כוס מים רותחים. לחמם, לערבב ולהתפנק :)"

עדכון : אחיינית שלי אמרה שהשוקו יוצא מאוד מתוק ככה, אז היא ממליצה להוסיף על כמות כזו כוס וחצי חלב וכוס אחת של מים רותחים.

img_20161003_171324     img_20161003_174946

 


ערכות להכנת עוגות ועוגיות 

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa

לחמתי הכנתי ערכה להכנת עוגת שוקולד, קוקוס ואגוזים.
לאחותי הגדולה, ערכה להכנת עוגיות גרנולה, שוקולד, חמוציות ואגוזים.
לאחותי האמצעית, ערכה להכנת עוגיות שוקולד לבן, חמוציות ואגוזים.
כמובן שכשנתתי להן את המתנה אמרתי שלא יהיה לי אכפת שהן יכינו את המטעמים בפעם הבאה שאקפוץ לבקר אותן 🙂

ערכה להכנת עוגת שוקולד, קוקוס ואגוזים

1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
1/2 1 כוס קוקוס
150 גרם אגוזים (לוז/פקאן/מלך)
150 גרם שוקולד צ'יפס שחור

איך מכינים?

  1. בצנצנת של כליטר, מסדרים את השכבות כשהקמח התופח בתחתית ומעליו שאר המצרכים לפי הסדר הכתוב מעלה. חשוב להדק כל שכבה היטב לפני ששמים את זו שאחריה על מנת למנוע התערבבות של השכבות.
  2. מוסיפים את הוראות ההכנה :
    1. באמצעות כף יש להוציא את השוקולד והאגוזים לקערה נפרדת. א
    2. את שאר תכולת הצנצנת יש לשפוך לתוך קערה גדולה ולהוסיף 4 ביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב.
    3. לאחר מכן יש להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב.
    4. להוסיף 1/4 כוס שמן ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף לתערובת את השוקולד והאגוזים.
    5.  לחמם תנור ל180 מעלות. לשמן תבנית מרובעת בינונית או עגולה קוטר 24 ולשפוך לתוכה את בלילת העוגה.
    6. לאפות כ30-40 דקות עד שקיסם ננעץ יבש והעוגה זהובה מלמעלה.

img_20161003_1658491   img_20161003_165612


ערכה להכנת עוגיות גרנולה, שוקולד, חמוציות ואגוזים.

1 כוס קמח + 2 כפות קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס אגוזים
1/4 כוס שוקולד צ'יפס שחור

איך מכינים?

  1. מערבבים בקערה את הקמח יחד עם הסודה לשתייה והמלח.
  2. בצנצנת, מסדרים את השכבות כשתערובת הקמח בתחתית ומעליו שאר המצרכים לפי הסדר הכתוב מעלה. חשוב להדק כל שכבה היטב לפני ששמים את זו שאחריה על מנת למנוע התערבבות של השכבות.
  3. מוסיפים את הוראות ההכנה :
    1. חממי תנור ל175 מעלות
    2. בקערה גדולה, ערבבי 1/2 כוס חמאה מומסת, 1 ביצה וכפית תמצית וניל.
    3. הוסיפי את כל תכולת הצנצנת וערבבי היטב לתערובת אחידה.
    4. באמצעות כפית, הניחי עיגולים מהתערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. הקפידי על מרווחים בין העיגולים.
    5. אפי במשך 8-10 דקות עד שהעוגיות זהובות.

img_20161003_164318     img_20161003_193119


ערכה להכנת עוגיות שוקולד לבן, חמוציות ואגוזים.

1/2 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן
1/2 כוס אגוזים/פיסטוקים

איך מכינים?

  1. מערבבים בקערה את הקמח יחד עם הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
  2. בצנצנת, מסדרים את השכבות כשתערובת הקמח בתחתית ומעליו שאר המצרכים לפי הסדר הכתוב מעלה. חשוב להדק כל שכבה היטב לפני ששמים את זו שאחריה על מנת למנוע התערבבות של השכבות.
  3. מוסיפים את הוראות ההכנה :
    1. חממי תנור ל175 מעלות
    2. בקערה גדולה, ערבבי 1/2 כוס חמאה מומסת, 1 ביצה וכפית תמצית וניל.
    3. הוסיפי את כל תכולת הצנצנת וערבבי היטב לתערובת אחידה.
    4. באמצעות כפית, הניחי עיגולים מהתערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. הקפידי על מרווחים בין העיגולים.
    5. אפי במשך 12-14 דק' עד שהעוגיות זהובות.

img_20161003_185823 img_20161003_170034


ערכה להכנת מרק קטניות מפנק 

את הערכה הזו הכנתי לאמא שמאוהבת במרקים, בעיקר כשהם מלאים בקטניות ובטעמים. כמובן שאפשר לקחת כל מתכון שאתם מכירים ולהפוך אותו למתנה.

img_20161003_170833 img_20161003_171058

הכנה נעימה  🙂

2 מחשבות על “אתגר המתנות / מתכוני עשה זאת בעצמך בצנצנות

כתיבת תגובה