בדרך לטרוף את החיים עוצרים לאכול / אמפנדס מטריפים

מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדולה? שאלה שמעסיקה אותי לא מעט לאחרונה.

והחיים, פתאום מרגישים גדולים עלי או שבעצם זו אני שגדולה מהחיים?
יש כל כך הרבה שהייתי רוצה לעשות, לאו דווקא דבר אחד ספציפי, המון כיוונים וטעמים מעניינים אותי.

5.jpg

ואני חושבת שזה מה שיפה בדור של ימינו, התחושה הזו שאנחנו גדולים מהחיים (יש ימים שאני חושבת שזה מה שמקשה עלינו להיות החלטיים), התחושה שיש לנו הרבה צדדים וצורות ושאנחנו יכולים להיות כל מה שנבחר להיות! רק שנבחר כבר 😉

6_long.jpg

וזה גם מה שאני אוהבת באמפנדס, מעבר לטעמים הדרום אמריקאים המטריפים, גם לאמפנדס המון צורות וטעמים והוא ממציא את עצמו בכל זמן ובכל מקום מחדש. ובכל דרך הוא כובש ובכל דרך הוא כוכב!

אני גדולה מהחיים ואני הולכת לטרוף אותם! ישר אחרי שאטרוף את האמפנדס האחרונים שנותרו 🙂

8_long.jpg

אמפנדס מטריפים  במילוי בשר או דלעת

כמות: כ-22 יחידות.

מצרכים לבצק

6 כוסות קמח רגיל

2/3 כוס שמן

1/3 1 כוס מים

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר

1 ביצה

איך מכינים?

  1. במיקסר או באופן ידני מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, רך ומבריק.
  2. מקמחים משטח עבודה קלות וחותכים את הבצק ל-2 חלקים. מגלגלים כל חלק לצורת נחש.
  3. חותכים כל נחש ל-12 יחידות ומגלגלים את היחידות לכדורים (אמורים להיות בגודל של כדור פינג פונג)
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות
  5. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כחצי סנטימטר.
  6. מניחים במרכז כל עיגול את המלית הרצויה ומקפלים. מהדקים את הקצוות באמצעות מזלג (אפשר גם להתפרע עם הצורות ועם הסגירות כמובן).
  7. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים את האמפנדס בביצה טרופה.
  8. אופים כ-20 דק' או עד שהאמפנדס נהיים זהובים.
  9. זוללים 🙂

1.jpg

למלית הבשר (מספיק לכ-12 יחידות)

500 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

2 גבעולי בצק ירוק קצוצים

כף פפריקה מתוקה

כפית אורגנו

כפית פלפל שחור

כפית מלח

2 ביצים קשות

איך מכינים?

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד שנהיה זהוב.
  2. מוסיפים פפריקה, אורגנו, פלפל ומלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הבשר והבצל הירוק. מערבבים את הכל יחד ותוך כדי מפוררים את הבשר הטחון.
  4. מבשלים על אש בינונית כ-20-30 דקות עם מכסה. במידה ויש נוזלים פותחים את המכסה ומאדים.
  5. מקררים את התערובת ומוסיפים את הביצים כשהן קצוצות דק.

 

למלית הדלעת (מספיק לכ-12 יחידות)

500 גרם דלעת מגורדת

2 בצלים גדולים קצוצים דק

כפית מלח

כפית פלפל

איך מכינים?

  1. מטגנים את הבצל בשמן עד שצבעו זהוב.
  2. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מוסיפים את הדלעת ומערבבים היטב כדקה, עד שכל הדלעת ספגה את הטעמים.
  4. מנמיכים את האש ומטגנים עוד כ-10-15 דקות.
  5. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין לפני מילוי.

 

חשוב!

  • לא ממלאים את האמפנדס כשהמלית חמה, אך ורק כשהיא קרה לחלוטין.
  • במידה והבצק מרגיש קצת יבש, יש להרטיב את הידיים וללוש אותו מעט, לחזור על הפעולה עד שהתחושה של הבצק היא רכה.
  • למרות הזמנים הכתובים פה, כל תנור הוא אחר, יש לעקוב אחרי האמפנדס בזמן האפייה ולהוציאם הזמן בכדי שלא יתייבשו.
  • בכדי להבדיל בין שתי המליות כדאי לעשות לכל מלית צורה אחרת, או לסמן אחת מהן במעט שומשום מעל.

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s