"בוא ותקרא ותביא את החבר'ה לכאן" / חיתוכיות במבה נוגט

אני חושבת שלבמבה יש את מקום הכבוד שלה.

ולכן לא ארבה במילים רק אומר שיש שילובים פשוטים וקטנים של טעמים שיכולים להוציא אדם מגדרו, בקטע הטוב כמובן.

3.jpg

אחד השילובים המדהימים האלו, שאסם המציאו (יחד עם הבמבה-ביסלי), הוא חטיף הבמבה נוגט. כשבא לי מלוח, עם מתוק, עם נימוח, עם נמס בפה, אז זה זה.

ערב אחד, כשהבנים שיחקו פיפא והבנות דיברו על חיים שכאלה (סתם, לרוב אנחנו מדברות על אוכל), החלטתי לקחת את זה צעד אחד קדימה.

7.jpg

כינסתי את כל החבר'ה ואמרתי להם 'אז אתם שומעים? הכנתי חיתוכיות במבה נוגט'.

עד היום אני מתחרטת שלא צילמתי לכם בוידאו את צלילי האנחה וההתענגות שהשתלטו על החדר.

פשוט, טעים וכיף להכנה!

13.jpg

חיתוכיות במבה נוגט

מצרכים  ( לתבנית מלבנית 39X23.5 )

תחתית:

260 גרם פתיבר

100 גרם חמאה מומסת

1 שקית במבה גדולה

—-

פס נוטלה

3/4 כוס חלב

25 גרם חמאה

8 כפות גדושות של ממרח נוטלה (כ-3/4 קופסת נוטלה של 350 גרם)

פס שוקולד מריר:

3/4 כוס חלב

50 גרם חמאה

2 חפיסות שוקולד מריר

איך מכינים?

  1. תחתית : שוברים את הפתיבר לחתיכות קטנה אל תוך קערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים, מועכים רבע משקית הבמבה אל תוך הקערה ומערבבים היטב יחד.
    משטחים את תערובת הפתיבר והבמבה לתחתית התבנית ומהדקים היטב.
    שמים במקפיא.
  2. פס נוטלה: מרתיחים מים בסיר ומניחים מעליו קערה.
    בקערה שמים את החמאה והחלב ומוסיפים את הנוטלה, מערבבים הכל יחד לתערובת חלקה.
    מורידים את התערובת מהאש ונותנים לה להצטנן בצד.
  3. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומסדרים מעל התחתית את שארית כמות הבמבה שנוטרה (אפשר לסדר אותה שלמה בשלב הזה, או שאפשר לפורר אותה מעל הפס האחרון של השוקולד המריר כפס נוסף).
  4. שופכים את תערובת הנוטלה על הבמבה באופן שווה על כל שטח התבנית ומכניסים למקפיא ל-15-20 דק' עד שהשוקולד מתייצב מעט.
  5. פס שוקולד מריר : מעל המים הרותחים, ממיסים בקערה את החמאה, החלב והשוקולד המריר עד לתערובת חלקה.
    מורידים את התערובת מהאש ומערבבים אותה באמצעות כף למשך דקה, בכדי שתתקרר מעט והאדים יצאו.
  6. מוציאים את התבנית מהמקרר ושופכים מעל פס הנוגט את תערובת השוקולד המריר.
  7. מקפיאים למשך שעתיים וחצי וחותכים לריבועים.
  8. מצלמים ומעלים פה בתגובות 🙂

 

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s